• 1402/10/23
  • - تعداد بازدید: 517
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مهارت های زندگی

مهارت های زندگی توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونه ای که فرد بتواند با موانع و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید .

مهارت های زندگی توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونه ای که فرد بتواند با موانع و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید . این مهارت ها با تمرین مداوم پرورش می یابند و شخص را برای رو به رو شدن با مسایل روزانه زندگی ، افزایش توانایی های روانی ، اجتماعی ، بهداشتی و... واکسینه می کند . مهارت با دانستن و علم متفاوت است همان طور که یک نفر با خواندن کتاب شنا فقط علم پیدا می کند ولی شنا یاد نمی گیرد دانستن این مهارت ها هم کافی نیست بلکه با تمرین و به کارگیری در زندگی نتایج رضایت بخش به دست می آید . در ذیل به مهارت خودآگاهی اشاره می شود

مهارت خودآگاهی :

ما که هستیم ؟ دیگران در مورد ما چطور فکر می کنند ؟ در جمع های مختلف  چطور رفتار می کنیم ؟ مهارت خودآگاهی بنیادی ترین مهارت زندگی است . خودآگاهی مقدمه ارتباط موثر با دیگران است .یکی از مهمترین عواملی که به ما کمک می کند زندگی خوب و موفقی داشته باشیم این است که خود را بشناسیم ، احساس خوبی در مورد خودمان داشته باشیم و از آنچه هستیم شاد و راضی باشیم .مهارت خودآگاهی به ما کمک می کند تا بتوانیم شناخت بیشتری در مورد خود ، خصوصیات ، نیازها ، خواسته ها ، اهداف ، نقاط ضعف و قوت، احساسات ، ارزش و هویت خود داشته باشیم .

ضعف در خودآگاهی با بسیاری از بیماری ها و آسیب های روانی اجتماعی همراه است .از جمله این مشکلات افسردگی ، اضطراب ، احساس حقارت و اعتماد به نفس پایین ، مشکلات ارتباطی ، احساس تنهایی ، سوء مصرف مواد و .. می باشد .یکی از مولفه های مهم خودآگاهی عزت نفس است .عزت نفس پیامد مجموعه ای از عوامل فردی ، اجتماعی و خانوادگی است . عزت نفس به احساس ارزشمندی شخص اشاره دارد که تحت تاثیر عواملی مانند موفقیت ها ، توانایی ها ، ظاهر شخصی و قضاوت های افراد مهم است .

ویژگی های افرادی که خودشان را می شناسند :

به خود و دیگران احترام می گذارند

برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کنند

مسولیت اعمال و رفتار خود را می پذیرند

موفقیت و شکست خود را می شناسند

نقاط ضعف خود را می شناسند و در جهت اصلاح آنها تلاش می کنند

فواید خودآگاهی :

احساسات خود را شناسایی کنید ناتوانی در کنترل احساسات می تواند در مهارت های ارتباطی تاثیر گذار باشد .

با تکیه بر نقاط قوت نقاط ضعف خود را کاهش دهید

از نیازهای خود آگاه شده و از مسیرهای سالم به رفع نیاز خود بپردازید

اهداف واقع بینانه برای زندگی خود تعیین کنید از دنبال کردن اهداف تخیلی و کمال گرایانه دوری کنید

ملاک های ارزشمندی خود را بشناسید و ارزش خود را در زندگی پیدا کنید

دست یابی و کسب یک هویت سالم باعث می شود زندگی بر پایه های قوی و محکمی بنا شود .

 

 

 

 

راضیه شریفی  روان شناس بالینی بیمارستان امام حسین ( ع)

 

  • گروه خبری : اطلاعیه ها,تازه های خبر
  • کد خبری : 93042
کلیدواژه