آخرین  توصیه های  بهداشتی  سازمان  بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی طی گزارشی که بر اساس تحقیقات دانشمندان کشورهای مختلف جهان تهیه شده در مورد مصرف مواد غذایی اعلام کرده است که عامل اصلی چاقی و بیماریهای مزمن در جهان مصرف مواد غذایی فرآوری شده است و درخواست نموده که از مصرف این نوع غذاها که حاوی چربی اشباع شده و نمک و قند هستند کاسته شود، چربی اشباع شده بیشتر منشاء حیوانی دارد . افزایش مصرف میوه و سبزی و داشتن تحرک جسمی بیشتر توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است. در این گزارش ضمن هشدار در زمینه زیاده روی در مصرف غذاهای ناسالم تأکید شده است در آینده یک استراتژی جهانی برای کاهش بیماریهای قلبی ، سرطان ، دیابت ، چاقی و پوکی استخوان تهیه می شود.در گزارش مذکور آمده است دانشمندان مردم جهان را ترغیب می کنندکه به رژیم غذائی متعادل و سالم روی آورند و از مصرف نمک ، قند و چربی اشباع شده بکاهند . آنها تغییر در سبک زندگی فعلی مردم را عاملی می دانند که باعث شده است اعضای خانواده ها برای نشستن سر یک سفره فرصت کمتری پیدا کنند و در نتیجه به مصرف غذاهای سرپائی و کنسرو شده روی آورند. ویژگی های غذای سالم از نظر سازمان بهداشت جهانی از این قرار است:
۱ - کربوهیدرات ها ( نشاسته و قند طبیعی ) باید ۵۵ تا ۵۷ درصد رژیم غذایی را تشکیل دهند .
۲ - قند غلیظ ( مثل شیرینی ها ) باید کمتر از ۱۰٪ باشد .
۳ - ۱۰ تا ۱۵ درصد از غذای روزانه باید پروتئین باشد .
۴ – غذای آماده حداکثر باید ۱۵ تا۳۰ درصد از چربی تشکیل شده باشد که چربی اشباع شده نیز حداکثر۱۰٪ مواد غذایی باشد .
۵ - در هر ۲۴ ساعت مصرف نمک کمتر از ۵ گرم باشد .
۶ - روزانه حدوداً ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه مصرف شود در ضمن روزانه حداقل یک ساعت فعالیت جسمی برای هر فرد سالمی ضروری است .
گفتنی است در حدود یک میلیارد نفر از کل جمعیت جهان چاق می باشند که از این موارد
۱۰٪ دچار چاقی شدید هستند .

 

 

  
تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1393-3-29 14:51        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ